Ερωτικό Φίλτρο 

Αθηνά

Περιγραφή εικόνας

Για της Μάγισσες της Ηπείρου το μαγικό αυτό φίλτρο ήταν το κύριο συστατικό στα ερωτικά τους ξόρκια! Η συνταγή του παρέμεινε μυστική και ερμητικά κλειστή για χιλιάδες χρόνια! Πρωτοεμφανίστηκε το 1300 περίπου μ.χ από μία γυναίκα που ζούσε σε ένα ποτάμι. Τα μαγικά του συστατικά βρέθηκαν γραμμένα με την μαγική διάλεκτο σε έναν πάπυρο και ο πάπυρος βρέθηκε σε ένα γριμόριο ξεχασμένο 300 χρόνια μετά. 
Πίστευαν πως το κοκκινωπό του χρώμα ήταν το αίμα του έρωτα!!! 

Πίστευαν πως το φίλτρο τούτο δόθηκε στους ανθρώπους από μία Νεράιδα. Λέγανε πως ήταν η ίδια η νεράιδα που σκότωσε η Κλειραία το 20 μ.χ τα συστατικά του ήταν 14 μέσα από αυτά εκ τον οποίον η Κανέλλα, Το γαρύφαλλο, και το μοσχοκάρυδο που κέντριζε το ενδιαφέρων! 

Πίστευαν πως το Αθηνά πρέπει να καίει το αρσενικό για αυτό έβαζαν πολλά μπαχαρικά και λιγότερα Άνθη. Τα νερά της Αγάπης που περιέχει μέσα κάνει το άρωμα ακλόνητο και διαχρονικό στο δέρμα σου. 

Το Ερωρικό φίλτρο Αθηνά ήταν το μόνο φίλτρο που δεν ήταν δεμένο με κατάρα! 

Το 1000μ.χ Η Μανωδέσσα πήρε ξανά το φίλτρο και το ονόμασε όπως έλεγαν και αυτήν Αθηνά!! 

Η παλιές σοφές έγραφαν και έλεγαν: 

«Καθαρή είναι η αγάπη με τούτο το Φίλτρο…….» 

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑ

Λένε πως μία κοπέλα αγαπούσε πολύ ένα αγόρι. Το σπίτι της ήταν λέει κοντά σε ένα ποτάμι, έκατσε να ξαποστάσει από το κλάμα στο ποτάμι και άρχισε να φωνάζει. Τα νερά ταράχτηκαν και από το ποτάμι βγήκε μία όμορφη Νεράιδα. 
«Γιατί φωνάζεις και κλαίς κόρη μου» 
Την ρωτάει η Νεράιδα! 
«Μου έταξε αρραβώνα, μα αρραβώνα δεν βλέπω!» 
Το ποτάμι την Λυπήθηκε γιατί έλεγαν πως και αυτή πνίγηκε για αυτόν τον λόγο. Μέσα από αυτό το νερό βγήκε ένα όμορφο μπουκαλάκι με ένα καφέ κόκκινο άρωμα «Το αίμα του έρωτα» 
Της αποκρίθηκε! 
«Με αυτό θα τον κερδίσεις και θα σε παντρευτεί! Ποιο πάνω από αρραβώνα». 

Η κοπέλα πήρε το άρωμα αυτό και πήγε στο σπίτι της. Λούστηκε με αυτό και περίμενε τον σύντροφο της, ξετρελάθηκε με το απαλό άρωμα, όπως ακριβός της είπε η Νεράιδα Γάμο της έταξε και θα την παντρευτεί! 
Παντρεμένη ξανά πήγε στο ποτάμι και φώναξε την Γερανία την Νεραΐδα εκείνη και αυτή δεν ερχόταν, έριξε μέσα λίγες σταγόνες από το φίλτρο και αυτή ήρθε. 
«Να το φοράς νύχτα μέρα για να μη φύγει! Δέσε τον και τάισε τον με αυτό» 
Της είπε η Νεράιδα! Και αυτή με απορία την ρώτησε! 
«Και άμα μου σωθεί?» 
«Και Άμα σου σωθεί και τι έγινε? Θα σου δώσω την συνταγή» 
Και η Νεράιδα έδωσε την συνταγή. Το αγόρι όμως έφυγε! Όχι επειδή δε το φόραγε μα επειδή πλούτισε με χάρες άλλων αντρών που της έδωσαν γρόσια πολλά. Η Νεράιδα τότε εμφανήστηκε μπροστά της! 
«Το μυστικό είναι τα Δάκρυα, Δάκρυα να βάλεις! Μα μη ξανά κάνεις τα ίδια λάθη!»