Μαντική Τάπουλα Ι.Π.Α.Κ 2017

Περιγραφή εικόνας

Σας καλωσορίζω στον κόσμο της Ι.π.ά.κ. στον κλειδάτωρα των μαντικών αντικειμένων όλης της Ηπείρου… Στην τράπουλα με την ζωή σχεδόν 1000 χρόνων που ζητάει να βγει στο φώς μετά από τόσα χρόνια!

 

Στα δέκα χρόνια του Μυρόλι ο Νίνο Αυγέρης αποφασίζει να το γιορτάζει βγάζοντας στο κοινό την μαντική τράπουλα της γιαγιάς με την κωδική ονομασία Ι.π.ά.κ

 

Η Τράπουλα Ι.π.ά.κ ξανά βγήκε το 2009 για το κοινό και ξανά βγαίνει 10 χρόνια μετά!  Η τράπουλα αντικαταστήθηκε, χρωματίστηκε από την αρχή και μεταφράστηκε και είναι έτοιμη να σας δεχτεί να σας δώσει τον χρησμό!!!

 

Για πολύ λίγο καιρό η τράπουλα θα βρίσκετε στο κατάστημα το Μυρόλι από τα μέσα του Οκτώβριο του 2017  και θα σας φωτίσει όπως φώτισε και εμένα όλα αυτά τα χρόνια που την έχω στα χέρια μου!!!

 

Τι πρέπει να κάνετε!!!

Μία μέρα πριν κάνετε τον χρησμό, θα πρέπει να καθαρίσετε το νου και το σώμα.

 

1)    Να νηστέψετε ακόμα και το λάδι και την σαρκική ηδονή

2)    Το πρωί να κάνετε ένα χαλαρό μπάνιο με αλάτι

3)    Να καθαρίσετε το μυαλό σας και να εστιάσετε στις ερωτήσεις σας!

4)    Να είστε στην ώρα σας στο ραντεβού!!!

 

Κατά την διάρκεια των χρησμών και την επαφή με την τράπουλα!

 

1)    Απαγορεύονται κινητά

2)    Φωτογραφικές μηχανές

3)    Μπλοκάκια και μολύβια

4)    Επαφή με την τράποουλα

 

Και όπως έκαναν παλιά στο νεκρομαντείο, να μη μιλήσετε ποτέ για τους χρησμούς της τράπουλας! Τα ραντεβού θα είναι περιορισμένα μέσα στην εβδομάδα και φυσικά συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, οπότε καλό θα είναι να μην αργήσετε και  να είστε στην ώρα σας στο ραντεβού!

 

 

Φώτο: 100 χρόνια μετά το αντίγραφό της τράπουλας Ι.π.ά.κ γυρνάει στην Δωδώνη να ευλογηθεί από τον Νίνο Αυγέρη στον ιερό ναό της Διώνης με τις ανάλογες ευχές τον Φεβρουάριο του 2017.. . 

Μαντική τράπουλα Ιπάκ

Λίγα λόγια για την Ι.π.ά.κ


Τράπουλα ι.π.ά.κ
1058 – 2018 = 959 χρόνια ζωής

 


Η πρώτη τράπουλα Ιπάκ δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 1048 από την μάγισσα Μανωδέσσα και τελείωσε το 1058. τα πρώτα της φύλλα ήταν 22, αλλά ο άνθρωπος απέκτησε περισσότερους φόβους και  έτσι προστέθηκαν πολλά περισσότερα από όσο μπορούμε να φανταστούμε. Η τράπουλα αυτή εν έτη 2020 έχει 183 σχεδόν φύλλα που το κάθε ένα έχει μία διαφορετική ερμηνεία. Η τράπουλα άλλαξε σώμα και αντιγράφτηκε και ζωγραφίστηκε στο χέρι, όταν ποια ήταν αδύνατον να ριχτεί. Αυτό ανά τους αιώνες έγινε πολλές φορές

 

Η Αντιγραφή σύμφωνα με τα γριμόρια:

Όπως έγραφε η Μανωδέσσα στα γραφόμενα της η τράπουλα έπρεπε να παραδοθεί συγκεκριμένο αριθμό φύλλων συγκριμένες ημέρες των χρόνο και να γραφτεί με κάθε λεπτομέρεια η κάθε κάρτα και έτσι να αντιγραφτεί και να ξανά ζωγραφιστεί στο χέρι. Η κάθε μάγισσα είχε το δικαίωμα να αφαιρέσει ένα έως πέντε χαρτιά. Έτσι κάποιες κάρτες αφαιρέθηκαν γιατί πλέων οι κάρτες δεν είχαν ισχύ!!! Έτσι η τράπουλα άλλαξε περίπου 17  χέρια! Το κανονικό σώμα της τράπουλας δεν υπάρχει, γιατί σύμφωνα με τον όρκο η τράπουλα έπρεπε να γυρίσει  στην μητέρα λίμνη! Έτσι αυτή την στιγμή υπάρχουν δύο τράπουλες (σώματα) δηλαδή αυτή που έχουμε εμείς και η πρώτη της γιαγιάς που φυλάσσετε σαν κόρη οφθαλμού στο μπαούλο της γιαγιάς δεμένη στο κουτάκι της!

 

Η τράπουλα πέρασε σχεδόν 100 χέρια μέχρι να έρθει στην κατοχή μας. Αν και η ερμηνεία της λέξης δεν έχει διευκρινιστεί η επικρατέστερες είναι δύο. 

Ι: Ισχύς Π: παντός Α: Άνωθεν Κ: κόσμου.

η

Ι: Ιερή Π: Παντοτινή Α: Ανώτερη Κ: Κραυγή!

Οι μάγισσες για ρίξουν την τράπουλα και να μάθουν «τα σημεία της ζωής*» άνοιγαν την τράπουλα την ποιο ιερή μέρα. Την νύχτα της μεγάλης Πέμπτης. Πίστευαν πως εκείνη την ημέρα οι ψυχές ήταν ανήσυχες και ερχόντουσαν στην γη για να επικοινωνήσουν με τους ζωντανούς. Τότε έβλεπαν τα μυστικά της ζωής. Έλεγε η Μανωδέσσα και η Γιαγιά «Αυτό που θα σου πει είναι νόμος για εσένα» και έτσι είναι. Δεν υπάρχει περίπτωση να πέσει έξω.

Στα χέρια της Πάμβας θεωρητικά δεν έφτασε ποτέ, η Πάμβα είχε την μικρή Ιπάκ (Π.α.σ.σ.ά.κ) όπως την ονόμαζε η ίδια αλλά και η Μανωδέσσα που μετά τον θάνατο της συγχωνευτήκαν αυτές οι δύο τράπουλες με εντολή της ίδιας της μάγισσας. Μέσα κρύβει τα μυστικά της κάθε φατρίας και τα μυστικά της Ηπειρωτικής μαγείας.