Αχερουσία Τράπουλα


Η μαντική τέχνη της Αρχαίας Ηπείρου!
Περιγραφή εικόνας

Λίγο πρι τον Θάνατο του απόστολου Πέτρου και λίγο μετά αφού η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία ανακηρύσσει τονΒεσπασιανό τελευταίο αυτοκράτορα, η Γλυκύ κόρη της Κλειραίας δημιουργεί την Αχερουσία. Μία τράπουλα με σκοτεινό υπόβαθρο για να κρύβει μέσα της όλη την ιστορία του τόπου μας!
 
Η Αχερουσία αναφέρεται στα πρώτα έγραφα της ιστορίας των μάγισσων της Ηπείρου. Φυλασόταν σε ένα μαρμάρινο κυβωτίδο που ήταν σχεδιασμένο επάνω αρχαία μαγικά σύμβολα! Η Αχερουσία μαντική τράπουλα περιέχει αλλόκοτα χαρτιά όπως βοηθούς, κριτές μάγους και καταδίκες! Φτιαγμένη εξ ολοκλήρου απο φύλλα παπύρου που δημιούργησαν απο αποξηραμένα φύλλα Ασφόδελου και κόλλα απο ρίζα του ιδίου φυτού. Βρίσκεται ανάμεσα στα αρχαία αντικείμενα τον μαγισσών. Την βλέπουμε πρώτη φορά στο βιβλίο “Οι μάγισσες των Ιωαννίνων” όταν η φωτεινή η Στύγα έριχνε τα χαρτιά.
Μόνο οι Ασφοδέλιες είχαν δικαίωμα σε αυτήν την τράπουλα.
Ένα πολυ μικρό αντίγραφο της είναι η” τράπουλα Στύγα”. Αν οι Κεδρινές μάγισσες είχαν την Ι.π.ά.κ για τις Ασφοδέλες ήταν η Αχερουσία.

"Σαν ερχόταν η σκοτεινή σελήνη έβγαζε την Αχερουσία απο 
το μαύρο βελούδο έριχνε μερικές σταγόνες απο τον Αχέροντα 
και έπειτα έλεγε τα μαγικά λόγια! Τώρα η τράπουλα 
ήταν έτοιμη. Άπλωνε το μαύρο Μέρτα της Αχερουσίας 
έστρωνε τα χαρτιά με την καθορισμένη σειρά και αυτή 
ήταν έτοιμη να σου πει το Παρών, το μέλλον και το παρελθόν. 
οι Κάρτες των Κριτών έφταναν να δώσουν την σωστή 
συμβολή! Ενώ οι κάρτες των μαγισσών σου έλεγαν όλες της αλήθειες!"

Μία τράπουλα...μία ιστορία δύο χιλιάδων χρόνων έτοιμη να σας δείξει τον δρόμο, να σας οδηγήσει στο μονοπάτι των απαντήσεων που θέλετε να πάρετε, να σας δώσει μηνύματα του παρελθόντος και προφητείες του μέλλοντος !!!!!

Την τράπουλα ΑΧΕΡΟΥΣΙΑ, μπορείτε να την βρείτε μόνο στο κατάστημα του Μυρόλι. Για παραγγελίες αλλά και για οποιαδήποτε πληροφορία θελήσετε μπορείτε να μας καλέσετε στο 2108612110 ή να μας στείλετε προσωπικό μήνυμα...